5 tipp, hogyan hűsítsd magad kávéval

Legyél kreatív! Ha hőség van és már nem tudod, mivel hűtsd le magad, turbózd fel a kávédat többféle módon is akár. Nyári meleg esetén még a kávé is tud hűsítő lenni, ha az évszaknak megfelelően van tálalva. Összeszedtem néhány ötletet arra vonatkozóan, hogyan tudnád a hétköznapi kávéfogyasztást "nyáriassá" varázsolni. Próbáld ki akár mindegyiket. :)1. Hűtött kávé


Készítsd el a kávédat, várd meg, amíg kihűl, majd tedd be a hűtőbe, hogy finom hideg legyen. Önts hozzá tejet, hogy igazi nyárias hűsítő italt kapj. Érdemes arabica kávét választanod az elkészítéséhez, mert egy jó minőségű arabica kávénak finom édes, enyhén karamellás íze van. Olvass bővebben az arabica kávéról itt!

2. Jegeskávé


A klasszikus formája annak, ha hideg kávét akarunk inni az, ha dobunk bele pár jégkockát. Tejjel vagy tej nélkül is lehet, ahogy szereted. Úgy készítsd el, mint a hűtött kávét. Készíts mellé jégkockát is. Ebben a formában ennek a kávénak az a hátránya (főleg, ha lassan iszod a kávéd), hogy amint kezd megolvadni a jég, a frissítő ital egyre inkább vízízű lesz. Nem túl kellemes. Javaslat erre: készítsd el a kávédat úgy, ahogy fogyasztani szoktad és ebből önts a jégkocka tartóba. Ezt fagyaszd le. A maradék kávét, amit nem használtál fel fagyasztásos célra, tedd be a hűtőbe. Amikor mindegyik az optimális hőmérsékletére hűlt, már lehet is összeönteni és fogyasztani.

3. Kávés jégkocka


Ez tulajdonképpen a jegeskávéba tett jégkocka lenne, de! Ha fele vagy negyed akkora méretben tudod megfagyasztani a kávédat, mint a szabványos jégkockatartóból kivett jég, akkor akár azt is megteheted, hogy a kávé a szádban olvadjon el. Garantáltan le fogsz tőle fagyni!


4. Vanília fagyis kávé


Egy igazi hűsítő desszert a forró napokra. Ha nagyon gyorsan akarod csinálni, akkor semmi másra nem lesz szükséged, mint egy doboz vanília fagyira, egy saját ízlés szerint elkészített kávéra, tejszínhabra és egy kis csokireszelékre. Vegyél egy szélesszájú üvegpoharat és tegyél bele 2-3 gombóc vanília fagyit. Öntsd rá a hideg kávét, majd az egésznek a tetejére mehet a tejszínhab. Díszítésként pedig szórjál rá csokireszeléket. Hát nem finom már csak így leírva is? :)


és a bónusz...

5. Kávé csokilikőrrel


Ez amolyan félig-meddig saját recept és nagyon finom is. A recept nagyon egyszerű. Hozzávalók: csokilikőr, kávé, tej, cukor. Kb. másfél dl forró (de nem lobogó) vízbe tegyél egy tasak Zhi Café Classic kávét. Hagyd 10-15 percig ázni a filtert. Miután kivetted a filtert, önts a kávéba 1-1,5 dl hideg tejet. Ha nagyon édesszájú vagy tegyél bele cukrot is, bár a Zhi Café Classic kávéban egyébként is van cukor. A legvégén önts a tejeskávédba annyi csokilikőrt hogy a kávé ízét ne vegye el, de érezhető legyen a likőr is rajta.
Ez a fenséges ital nemcsak hűsít a nyári hónapokban, de még el is lazít a benne található kevéske alkohol miatt.

Hűsítő kávézgatást mindenkinek! :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése