5+1 kávé tipp, amik segíthetik mindennapjaid

Jó, ha tudod, mire és hogyan használhatod még fel a kávét a mindennapi rituális elfogyasztáson kívül. Az itt leírt néhány kávés tipp hatékony segítséget nyújthat az élet számos területén, amikor a mindenféle vegyszerek és csodatabletták csődöt mondanak. Érdemes kipróbálni mindegyiket.

1. Például rögtön az elsőt: Az alkohol élvezetének kellemetlen hatásai eltűnnek, ha 6-7 szem kávébabot szétrágunk és lenyelünk.

Kávészemek egy csésze kávéval

2. Ha kemény vízből készül a kávé, az aromájának rovására mehet. Lágyításhoz tegyünk a vízbe egy kevés szódabikarbónát és ebből a vízből főzzünk kávét. 

3. Fejfájás esetén próbáljunk cukor nélküli kávét inni, amibe facsarunk citromlevet is. Ez a nem túl kellemes ízkombináció hatékonyan segíthet csökkenteni a fájdalmat. 

Kávé citrommal


4. Ha valamit sokáig a hűtőben tároltunk és megromlott, annak bizony kellemetlen szaga marad a hűtőben is. A szagok semlegesítéséhez vegyünk elő egy tálcát, töltsük meg frissen őrült kávéval. Egy teljes éjszakára tegyük be így a hűtőbe. A kellemetlen szagok másnapra eltűnnek.

5. A kávés kancsó hatékony tisztításához rakjunk bele citromkarikákat, majd öntsünk bele forró vizet. Ezt követően hagyjuk körülbelül fél napig állni, majd öblítsük el a kancsót.

6. Ha szeretnéd lúgosítani a szervezeted és ezt a mindennapi kávézási szokásoddal is össze akarod kapcsolni, akkor igyál lúgosító ganodermás kávét.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése