A Ganoderma kávé hatása. Miért fogyasszuk?

A legtöbb ember ma Magyarországon valamilyen szinten kávéfogyasztó, sőt, kávéfüggők. Számos ember kezdi a napját egy frissen lefőzött, forró koffeinbombával, mert azt reméli ettől, hogy majd hamarabb „felébred” és hatékonyabban végezheti tevékenységét. A kávénak számos jótékony élettani hatása van, nem véletlenül használták régen gyógynövényként. De tudtad, hogy a kávénak van egy fajtája ami a hagyományos kávétól is több jótékony hatással bír? Ez a ganoderma kávé.


Egészséges Ganoderma kávé

Ha eddig nem hallottál a Ganoderma kávéról, ami most egy népszerű alternatíva a hagyományosan készített kávéknak, akkor a továbbiakban megismerkedhetsz pozitív hatásaival.

A Ganoderma gombának (japán neve Reishi, kínai neve Ling Zhi) számos gyógyhatása ismert. Már egyetlen csésze Ganoderma kávéban annyi hatóanyag van, ami elegendő az immunrendszer működés számottevő növelésére. A Ganodermát a kínai tradicionális orvoslásban használják már meglehetősen régóta.

A Ganoderma mellett az egyik elsődleges érv az, hogy hosszú távon képes az immunrendszer megerősítésére, így ellenállóbbak leszünk a betegségekkel szemben és gyorsabban gyógyulunk, ha esetleg elkaptunk volna valamit.   A vörös Reishi gomba segít eltávolítani a káros baktériumokat a szervezetből, így nagy terhet vesz le az immunrendszer válláról, és nagyobb erővel tud a megmaradt kórokozók ellen harcolni.

A betegségek sajnos legyengíthetik az immunrendszert, emiatt mindenféle betegségre növekszik az érzékenységünk. Szintúgy sokan túlságosan sok antibiotikumot szednek, aminek egyik káros hatása az, hogy felborítja a szervezet természetes flóraegyensúlyát, ami megbéníthatja az immunrendszert.

Ganoderma kávéval a jobb egészségért


A stressz az egészségünkre komoly hatással lehet, és ki az, aki ne stresszelne ebben a rohanó világban, amikor minden percben valami az osztatlan figyelmünket követeli; sosincs megállás. Ezért a stresszkezelés napjaink legnagyobb problémájává vált, amin minden eszközzel segíteni kell. A Ganoderma kávénak szintén vannak stresszoldó hatásai. Kimutatható, hogy a nagy stressznek kitett emberek több kávét fogyasztanak mint azok akik nincsenek kitéve nagy pszichológiai nyomásnak, de sajnos a hagyományos kávé nem csökkenti a stresszt. A Vörös Reishi egyik hatása az, hogy csökkenti a stresszt, növeli a koncentráció képességet és a memória hatékonyságát. Ez valóban egy hatalmas piros pont a Ganoderma javára.

Ganoderma (Reishi, Lingzhi) gyógygomba

Kávétól nem megszokott hatás az, hogy a Ganoderma kávé insomnia – álmatlanság – ellen is hatásos. Nyugodtan ihatunk Ganoderma kávét akár éjszaka is, ha megkívánjuk, ezen kívül a vörös Reishi enyhíti az ízületi gyulladások tüneteit is, így könnyítheti a mozgást. Kínában a Reishit számos probléma orvoslására használják önmagában és párhuzamosan más gyógynövényekkel, az egész szervezet hatékony méregtelenítésére.

Forrás: fekete.ganodermakave.hu


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése